Olej ze Słodkich Migdałów

Nowy

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis/ Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu tłustości.

Więcej szczegółów

8,00 zł

Opis

Pojemność 50 ml
Data ważności do 1.5 roku

Więcej informacji

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/  

Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis Oil/  

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany później procesowi rafinacji. Bardzo lekki i łagodny olej zawierający wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany przy stanach zapalnych skóry, podrażnieniach, egzemach i łuszczycy.

Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. 

SPOSÓB UŻYCIA - OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 

  • w czystej postaci bezpośrednio na skórę

  • polecany szczególnie do demakijażu
  • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych

  • dodatek do kremów, balsamów, mleczek 

  • naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą

  • produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę

  • ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów

  • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę

Olej ze słodkich migdałow firmy ETJA jest w 100% naturalny

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu .

Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

POCHODZENIE

Włochy

Opinie

Oceń 
2017-08-21

BEC

Bardzo dobre BEC

Oceń 
2017-06-03

Polecam

Jeden z moich ulubionych olejów. Może być podstawą mieszanek (np.do OCM) jak i samodzielnie wykorzystywany. U mnie sprawdza się w każdej roli, na twarz, włosy, ciało (uspokaja cerę, zmiękcza włosy). Szczególnie polecam go do cer wrażliwych i przesuszonych, choć tak naprawdę sprawdzi się wszędzie ponieważ jest lekki. Jedyne zastrzeżenie jakie mam dotyczy niejasnego opisu na opakowaniu. Myślałam, że kupuję nierafinowany, a okazało się, że jednak jest rafinowany. Opis może być mylący dla klienta. Następnym razem wybiorę nierafinowany, ale i ten polecam w 100%, jest bardzo dobry.

Oceń 
2017-01-29

Ewa

Bardzo dobrze sie sprawdza do pielegnacji skory niemowlecia, stosowalam od urodzenia mojego maluszka i niemielismy zadnych problemow ze skora. Polecam.

Oceń 
2016-02-25

Olej ze slodkich migdałów

Olej rzeczywiście jest rafinowany, ale jest to proces rafinacji w niskiej temperaturze. Oczywiście olej uprzednio jest tłoczony na zimno, a wiele prodobnych produktów tłoczonych jest w wysokich temperaturach. Gwarantujemy wysoką jakość tego produktu. Jakość surowca jest niezminna od lat, a zanim został wprowadzony na rynek został porównany z wieloma innymi surowcami i według naszej opinni, badań, testów oraz tysięcy zadowolonych klientów otrzymuję wysoką ocenę jakościową. Pani Dagmaro jeśli będzie Pani niezadowolona z produkt i stwierdzi, że jest gorszy od konkurencji o podobnej chcarkterystyce w podobnej cenie, zwrócimy przez Panią poniesiony koszty z tytułu jego zakupu :) Pozdrawiamy !

Oceń 
2016-02-02

Rafinowany olej...niestety

Olej naturalny ,ale RAFINOWANY, porażka, i nigdzie nie znalazłam tej informacji, dopiero po zakupie przeczytałam na kartoniku :(

Oceń 
2015-04-01

dobry produkt

Bardzo dobrze tolerowany, nawet u chorych na alergię. Świetnie nawilża. Polecam !

Oceń 
2015-04-01

dobry produkt

Bardzo dobrze tolerowany, nawet u chorych na alergię. Świetnie nawilża. Polecam !

Oceń 
2015-02-04

świetny

Świetny olejek, uniwersalny, dla wielu osób podstawowy - nadaje sie do pielegnacji twarzy, ciała. Bardzo dobrze sie wchłania, skóra go świetnie toleruje, dobrze nawilża skórę.

Oceń 
2015-02-04

świetny

Świetny olejek, uniwersalny, dla wielu osób podstawowy - nadaje sie do pielegnacji twarzy, ciała. Bardzo dobrze sie wchłania, skóra go świetnie toleruje, dobrze nawilża skórę.

Oceń 
2014-08-24

Rozalka:)

Bardzo dobry i wydajny olejek. Stosuję głównie do pielęgnacji twarzy i końcówek włosów. Idealny do demakijażu okolic oczu.
Lubię jego delikatny zapach migdałów :)

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię !

Napisz opinię

Olej ze Słodkich Migdałów

Olej ze Słodkich Migdałów

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis/ Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu tłustości.

Napisz opinię

Share