Olej z Kiełków Pszenicy

Nowy produkt

Bogaty w proteiny, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, B, E i D. Nadaje skórze gładkości i miękkości wiecej...

Więcej szczegółów

14,00 zł brutto

Opis

Pojemność 50 ml
Data ważności do 1 roku

Więcej informacji

PSZENICA /Triticum/  

Rodzaj zboża, który należy do rodzin traw wiechlinowatych. Uprawiana jest niemalże na całym świecie, lecz pochodzi z południowo-zachodniej i środkowej Azji. Można wyróżnić około 20 gatunków pszenicy, która jest oprócz jęczmienia najstarszym uprawianym zbożem od ponad 6000 tysięcy lat. W gospodarce światowej zajmuje trzecie miejsce pod względem produkcji zbóż. Powszechnym uprawianym gatunkiem jest pszenica zwyczajna. Z owoców zwanych ziarniakami można otrzymać wiele surowców, np. kiełki pszenicy, z których przez proces ekstrakcji otrzymuję się naturalny olej bogaty w wiele składników.

NATURALNY OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY /Tritium Vulgare Germ Oil/  

Otrzymywany jest w 100% z kiełków pszenicy. Bogaty w proteiny, kwasy tłuszczowe oraz dużą zawartość witamin A, B, D i E (naturalny antyutleniacz). Nadaje skórze gładkość i miękkość. Działa nie tylko na powierzchni skóry, ale łatwo przenika do naskórka. Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Regeneruje wnętrze włosów, odtwarza ich naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnie. Chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV. Przestrzegamy jednak osoby uczulone na pszenicę przed stosowaniem go, gdyż może wywołać reakcję uczuleniową. polecamy wówczas stosowanie innego naturalnego oleju nośnikowego np. z Avocado.

Olej z Kiełków Pszenicy oferowany przez firmę ETJA jest  w 100% naturalny. 

SPOSÓB UŻYCIA

  • bezpośrednio na skórę - aplikować olej na czyste opuszki palców i wcierać w skórę twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia.

  • stosowany zwykle w technikach relaksacyjno-upiększających. Literatura poleca używanie tego oleju w 10% roztworze z innym równie bogatym naturalnym olejem nośnikowym Jojoba Gold (mieszanka silnie uelastyczniająca skórę ), z miąższu kokosa BIO, z pestek moreli oraz ze słodkich migdałów

  •  do pielęgnacji paznokci oraz suchych i łamliwych włosów

  • idealny składnik do domowych peelingów ze względu na dużą zawartość naturalnej witaminy "E"
  • dodatek do odżywek regenrujących włosy

  • znajduje szerokie zastosowanie w produkcji balsamów, mydła, szamponów 

  • do leczenia oparzeń również tych słonecznych

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać pompkę dozującą i przechowywać w chłodnym oraz ciemnym miejscu .

POCHODZENIE

Państwa Europy

Olej kosmetyczny Etja jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Opinie

Oceń 
2018-03-29

olejki

a ja go dodaję codziennie do kremów ( i do twarzy i pod oczy -ładnie uelastycznia okolice pod okiem -( dodaje po kropi olejku z kiełków pszenicy i arganowego) i do maseczki na twarz - rewelacja

Oceń 
2017-01-29

Ewa

Idealny przy suchych, zniszczonych koncowkach wlosow po farbowaniu. Uzywam na wilgotne wlosy po umyciu i - co bardzo dla mnie wazne - olejek nie daje wrazenia "tlustych wlosow", nie obciaza ich. Stosuje rowniez do pielegnacji cery, bardzo ladnie sie wchlania.

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię

Olej z Kiełków Pszenicy

Olej z Kiełków Pszenicy

Bogaty w proteiny, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, B, E i D. Nadaje skórze gładkości i miękkości wiecej...

Share