Olej z Miąższu Kokosa BIO

Nowy

Zawiera kwasy tłuszczowe oraz witaminę E i C. Idealny do suchej i pękającej skóry, uszkodzonej przez słońce wiecej...

Więcej szczegółów

18,00 zł

Opis

Pojemność 150 ml
Data ważności do 1.5 roku

Więcej informacji

DRZEWO KOKOSOWE (Cocos nucifera) 

Nie wiadomo do końca skąd pochodzi drzewo kokosowe, lecz największym środowiskiem, w którym występuje jest południowo-wschodnia Azja oraz północno-zachodnia Ameryka Południowa. Gatunek z monotypowego rodzaju należący do rodziny arekowatych zwanych potocznie palmami posiada liście rodzaju jednoliściennego oraz owoce, które są jednonasiennym pestkowcem. Owoc składa się mezokarpu tworząc twarde brązowe włókna i zdrewniałego endokarpu tworząc pestkę zwaną orzechem kokosowym. Wewnątrz orzech jest wyścielony grubą warstwą stałego bielma, z którego uzyskiwany jest olej kokosowy. Owoc zawiera dużą ilość nasyconych kwasów tłuszczowych, jest bogaty w witaminę C i E oraz żelazo. Aktualnie drzewo kokosowe jest najczęściej występującą palmą wzdłuż wszystkich tropikalnych brzegów morskich.

NATURALNY OLEJ Z MIĄŻSZU KOKOSA BIO /Cocos nucefera Oil/

Jest jednym z najzdrowszych i najlepiej przyswajalnych tłuszczy na świecie. Tłoczony na zimno jest otrzymywany z świeżo zebranych orzechów bez poprzedniego suszenia. Posiada bardzo wysoką zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych w tym przede wszystkim kwas laurynowy(ok. 50-57%), kwas mirystynowy, kwas kaprylowy, kwas kaprynowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, kwas stearynowy, kwas linolowy oraz kwas kapronowy. Oprócz kwasów nasyconych jest wzbogacony o witaminę E i C. Tłoczony na zimno, jest olejem naturalnym o pięknym łagodnym zapachu koksa. Szybko wchłania się w skórę działając łagodząco i chłodząco, dlatego rewelacyjnie sprawdza się po opalaniu przynosząc ukojenie. Skóra nabiera błyszczącego brązowego koloru, przyjemny tropikalny zapach oraz staje się gładka i miękka. Jego właściwości nawilżające i natłuszczające nadają się idealnie do skóry suchej, pękającej, wrażliwej i dojrzałej. Poniżej 25 °C przybiera wygląd białego ściętego tłuszczu zwanego również masłem koksowym. W postaci płynnej ma kolor lekko złotawy.

Olej z Miąższu Kokosa BIO oferowany przez firme ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

SPOSÓB UŻYCIA

  • bezpośrednio na skórę całego ciała włącznie z paznokciami

  • idealna baza dla naturalnych olejków eterycznych

  • doskonale sprawdza się jako kosmetyk do pielęgnacji włosów suchych, szorstkich i łamliwych

  • Idelany do demakijażu

  • masaż w własnym zakresie

  • zabiegi w wyspecjalizowanym gabinecie masażu

  • ma szerokie zastosowanie w kosmetyce

  • może służyć jako dodatek do kremów, balsamów, oraz kremów po opalaniu

  • naturalny kosmetyk o właściwościach leczniczych jest doskonały dla osób dbających o swoje piękno w domowym gabinecie kosmetycznym.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcać pudełko i przechowywać w chłodnym miejscu .

POCHODZENIE

Indonezja

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym.  Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Opinie

Oceń 
2016-12-06

Cudo!

Po prostu..... magia!

Oceń 
2016-01-04

Super działanie i obłędny zapach

Olej wspaniale regeneruje skórę dłoni i stóp. Do tego pięknie pachnie kokosem, aż ma się chęć go zjeść. Skóra staje się miękka i gładka. Mój olej zakupiłam w innym opakowaniu niż jest prezentowane na stronie Etja- biały plastikowy słoiczek i opis wydrukowany bezpośrednio na plastiku brązową czcionką.

Oceń 
2015-02-15

grazia

Ja jeszcze nie probowalam ale jak pomysle o tym cudnym zapachu....ah bedzie wspanialy...napisze o swoich doswiadczeniach..

  • 0 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2014-11-22

Nie oprzesz sie zapachowi

Powalający zapach, polecam dla osób , które uwiebiaja zapach kokosu, bardzo intensywny- az ma sie ochotę zjeśc , polecam do nawilzenia dłoni, oraz ciała używam go zamiast balsamu, mozna go nawet traktować jako afrodyzjak, na własnym przykładzie moge powiedzieć ,że działa :)

Oceń 
2014-10-15

Sucha skóra

Używam jako balsam do Ciała. Idealnie sprawdza się na mojej suchej skórze. W przypadku masażu stosuję jako dodatek do oliwki, pięknie pachnie :) Jest bardzo wydajny.

Oceń 
2014-10-02

Tropikalny Zapach

Przepiękny zapach ! Używam do nawilżania całego ciała. Często znajduję się w mojej wannie, nie ma potrzeby się później balsamować po kąpieli !

Napisz swoją opinię !

Napisz opinię

Olej z Miąższu Kokosa BIO

Olej z Miąższu Kokosa BIO

Zawiera kwasy tłuszczowe oraz witaminę E i C. Idealny do suchej i pękającej skóry, uszkodzonej przez słońce wiecej...

Napisz opinię

Share