Olejek Cedrowy Zobacz większe

Olejek Cedrowy

Nowy

/Juniperus Virginiana Oil/

Więcej szczegółów

8,80 zł

Opis

Pojemność 10 ml
Data ważności do 2.5 roku

Więcej informacji

OLEJEK CEDROWY /Juniperus Virginiana Oil/

Naturalny olejek cedrowy otrzymywany jest z młodych gałązek, igieł drzewa cedrowego. Jest silnym antyseptykiem, również przy infekcjach wirusowych. Ma działanie moczopędne i zwalcza cellulitis, obrzęki i nadmiar tłuszczu. Nie należy go używać wewnętrznie. Leczy trądzik, zapalenia oraz swędzeniu skóry, łupież, jest dobry dla skóry suchej, pomaga przy wypryskach i wrzodach. Uspokaja, koi depresję, niepokój i strach.

Wszystkie olejki eteryczne oferowane przez firmę ETJA są w 100% naturalne.

DZIAŁANIE

Przeciwłojotokowe, antydepresyjne, antyseptyczne, tonizujące, wspomaga leczenie trądziku, łagodzi infekcje górnych dróg oddechowych.

SPOSÓB UŻYCIA

  • masaż w własnym zakresie (mała ilość rozcieńczana w olejach bazowych)
  • inhalacja
  • sauna: sucha, mokra, parowa
  • bezpośrednio na schorzenie
     

NUTA

Wysoka

ZAPACH

Zapach balsamiczny, drewna i żywicy

KOLOR

Lekko żółtawy

DOBRA KOMPOZYCJA Z OLEJKIEM

Bergamotowym, jałowcowym, paczuli, lawendowym, sosnowym, sandałowym, z drzewa różanego, ylang ylang, rozmarynowym.

PRZECIWWSKAZANIA

Należy unikać kontaktu z oczami. Stosować w małych ilościach podczas zabiegu. Do użytku zewnętrznego.

PRZECHOWYWANIE

Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

POCHODZENIE

Rosja, Maroko. 

Opinie

Oceń 
2017-02-06

Oryginalny, naturalny zapach.

Oryginalny olejek eteryczny z drzewa cedrowego posiada nutę drzewną, może i dla wielu osób w odczuciu lekko kadzidłową. Jednak w rozcieńczony w oleju lub alkoholu daje odczucie świeższego i przyjemniejszego zapachu.

Oceń 
2016-08-26

Kadzidlany?

Używam kosmetyków z nutą cedrową i spodziewałam się bardziej leśnego, świeżego zapachu. Mi się kojarzy trochę z takim kościelnym kadzidłem. Do aromaterapii mało intensywny, może znajdę jego zastosowanie w kosmetyce.

Napisz swoją opinię !

Napisz opinię

Olejek Cedrowy

Olejek Cedrowy

/Juniperus Virginiana Oil/

Napisz opinię

Share