Macerat z Nagietka Lekarskiego

Macerat z Nagietka Lekarskiego

zł13.82

OLEJ Z NAGIETKA LEKARSKIEGO (MACERAT) /Calendula Officinalis Flower in Helianthus Annuus Oil/

Najwyższej jakości macerat otrzymany w wyniku maceracji kwiatów nagietka lekarskiego. Zawiera kwasy tłuszczowe, minerały, beta-karoten oraz witaminy A, B, C, E i F. Zwiększa elastyczność, wygładza, nawilża, działa przeciwzapalnie i regeneruje zniszczoną skórę. Łatwo się wchłania, pozostawiając cerę miękką, gładką i odświeżoną. 
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Ask about product

Ask about product

Macerat z Nagietka Lekarskiego

Macerat z Nagietka Lekarskiego

OLEJ Z NAGIETKA LEKARSKIEGO (MACERAT) /Calendula Officinalis Flower in Helianthus Annuus Oil/

Najwyższej jakości macerat otrzymany w wyniku maceracji kwiatów nagietka lekarskiego. Zawiera kwasy tłuszczowe, minerały, beta-karoten oraz witaminy A, B, C, E i F. Zwiększa elastyczność, wygładza, nawilża, działa przeciwzapalnie i regeneruje zniszczoną skórę. Łatwo się wchłania, pozostawiając cerę miękką, gładką i odświeżoną. 
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Please fill below informations. Customer service will contact with You soon as is possible.

* Required fields

Cancel or 

 

OLEJ Z NAGIETKA LEKARSKIEGO (MACERAT) /Calendula Officinalis Flower in Helianthus Annuus Oil/

Najwyższej jakości macerat otrzymany w wyniku maceracji kwiatów nagietka lekarskiego w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym BIO (1:3). Zawiera kwasy tłuszczowe, minerały, beta-karoten oraz witaminy A, B, C, E i F. Zwiększa elastyczność, wygładza, nawilża, działa przeciwzapalnie i regeneruje zniszczoną skórę. Łatwo się wchłania, pozostawiając cerę miękką, gładką i odświeżoną. Zalecany do pielęgnacji skóry szorstkiej, popękanej, także zniszczonej na skutek odmrożeń czy oparzeń. Nadaje się też do pielęgnacji cery skłonnej do infekcji, zaczerwienienia i pękania. Ze względu na wysoką zawartość witaminy E oraz kwasu linolowego w oleju słonecznikowym, macerat posiada działanie antyoksydacyjne i przeciwtrądzikowe. 

SPOSÓB UŻYCIA 

• stosować bezpośrednio na skórę

• znakomicie zastępuje mleczka do oczyszczania i przemywania skóry 

• składnik anti-age w połączeniu z innymi olejami (olej arganowy BIO, olej marula, olej Inca Inchi) 

• dodatek do kąpieli 

• składnik oliwki do masażu twarzy 

• dodatek do kremów ochronnych i regeneracyjnych 

• balsam do pielęgnacji spierzchniętych ust.

• składnik kosmetyków po goleniu 

• stosowany jako naturalny samoopalacz i kosmetyk do pielęgnacji skóry po opalaniu 

• olejowe kąpiele i wcierki do włosów, w przypadku bardzo suchych i zniszczonych zabiegami fryzjerskimi

• oliwka w walce z łupieżem

PRZECHOWYWANIE

Przechowywać w chłodnym miejscu lub w temperaturze pokojowej bez nasłonecznienia 

POCHODZENIE

Kraje Europy

Olej kosmetyczny (MACERAT) Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Capacity
50 ml
No reviews

No carriers available for this product.

Customers who bought this product also bought:

3 other products in the same category:

I accept regulationsand privacy policy store.