Macerat z Arniki Górskiej

17,00 zł
Brutto

OLEJ Z ARNIKI GÓRSKIEJ (MACERAT) /Arnica Montana in Helianthus Annuus Oil/

Najwyższej jakości macerat otrzymany w wyniku maceracji kwiatów arniki górskiej. Zawiera kwasy tłuszczowe, minerały, oraz witaminy A i E. Doskonale się wchłania,  zwiększa elastyczność, wygładza i pielęgnuje skórę. Łagodzi bóle stawów, zmniejsza opuchliznę oraz jest skuteczny w niwelowaniu siniaków i potłuczeń. Odpowiedni do każdego typu cery, szczególnie delikatnej, naczynkowej i problematycznej. 
Pojemność: 50 ml z praktyczną pompką dozującą.

MACERAT Z ARNIKI GÓRSKIEJ /Arnica Montana in Helianthus Annuus Oil/

Najwyższej jakości macerat otrzymany w wyniku maceracji kwiatów arniki górskiej w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym BIO (1:3). Zawiera kwasy tłuszczowe, minerały, oraz witaminy A i E. Ze względu na zawartość kwasu chlorogenowego posiada działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne. Zwiększa elastyczność, wygładza i pielęgnuje. Doskonale się wchłania, jest bardzo delikatny i pozostawia skórę dogłębnie oczyszczoną i gładką. Łagodzi bóle stawów, zmniejsza opuchliznę oraz jest skuteczny w niwelowaniu siniaków i potłuczeń. Dzięki zawartości flawonoidów poprawia krążenie oraz rozluźnia mięŚnie.  Ponadto olejek wykazuje działanie antycellulitisowe, pomaga zwalczać trądzik, a także wspomaga pielęgnacjĘ skóry naczyńkowej. Odpowiedni do każdego typu cery, szczególnie delikatnej i problematycznej. 

SPOSÓB UŻYCIA 

stosować bezpośrednio na skórę całego ciała i twarzy 

dodatek do surowców kosmetycznych jako substancja aktywna w ilości do 15-20%

masaż (szczególnie po wysiłku fizycznym) – dodatek do bazy olejowej np. oleju ze słodkich migdałów, jojoba          gold BIO, oleju z pestek moreli 

preparat do pielęgnacji zmęczonych nóg i na obrzęki 

składnik kremów, maści, lotionów i okładów na siniaki i potłuczenia 

stosować zamiast mleczka do oczyszczania, przemywania i demakijażu 

dodatek do regeneracyjnej i nawilżającej kąpieli 

olejowanie i wcierki do suchych i zniszczonych włosów 

PRZECHOWYWANIE

Przechowywać w chłodnym miejscu lub w temperaturze pokojowej bez nasłonecznienia 

POCHODZENIE

Kraje Europy

Olej kosmetyczny (MACERAT) Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Uwagi: nie stosować podczas ciąży i w okresie karmienia. Przed zastosowaniem zaleca się przeprowadzenie testu alergicznego.

Pojemność
50 ml
Brak opini

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

3 Polecane produkty z tej samej kategorii

Akceptuję regulamin oraz politykę prywatności sklepu.