Olej z Pestek Arbuza
Olej z Pestek Arbuza
Olej z Pestek Arbuza
Olej z Pestek Arbuza

Olej z Pestek Arbuza

6 Opinie
22,00 zł
Brutto

NATURALNY OLEJ Z PESTEK ARBUZA /Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil/

Tłoczony na zimno, nierafinowany, kosmetyczny olej uzyskiwany w procesie tłoczenia pestek arbuza. Olej o lekko różowej barwie zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (omega 6) kwas oleinowy (omega 9), kwas a-linallenowy (omega 3), karoten (prowitamina A), witaminę E oraz witaminy z grupy B, C i PP (niceyna). Przywraca i utrzymuje elastyczność skórze, nawilża i łagodzi podrażnienia. Przeznaczony do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. 
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

ARBUZ ZWYCZAJNY (Citrullus Vulgaris) 

Gatunek rośliny z rodziny dyniowatych należących do rzędu dyniowców z kładów różowych.  Twardy owoc o ciemnozielonym kolorze rośnie na pnących się łodygach osiągających 2-3 metry.  Pod twardą skorupą znajduję się słodki, ciemnoczerwony miąższ, który jest jadalny i składa się w 92% z wody.  Z pestek uzyskiwany jest naturalny olej działający tonizująco i ściągająco. Pomaga przy leczeniu stanów zapalnych skóry. Roślina ciepłolubna występująca najczęściej w obszarach tropikalnych i subtropikalnych. 

OLEJ Z PESTEK ARBUZA /Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil/ 

Tłoczony na zimno, nierafinowany, kosmetyczny olej uzyskiwany w procesie tłoczenia pestek arbuza. Przezroczysty olej o lekko różowej barwie zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega 6) kwas oleinowy (typu 9) i kwas a-linallenowy (typu omega 3). Olej z arbuza zawiera także aktywne substancje: karoten (prowitamina A), witaminę E oraz witaminy z grupy B, C i PP (niceyna). Wchłania się szybko nie pozostawiając efektu tłustej skóry. Dzięki bogatej zawartości kwasów tłuszczowych przywraca i utrzymuje elastyczność skórze. Nawilża i łagodzi podrażnienia. Przeznaczony do pielęgnacji wszystkich typów skóry począwszy od suchej do tłustej, trądzikowej, ale także dojrzałej. 
Olej kosmetyczny z Pestek Arbuza firmy ETJA jest w 100% naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany. Produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA 

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. 

POCHODZENIE

Kraje Afryki

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Pojemność
50 ml
Data ważności
do 1,5 roku
6 Opinie

Tłoczony na zimno i nierafinowany
Przepraszamy za błąd, według specyfikacji olej jest tłoczony na zimno i nierafinowany.
on

Czegoś nie rozumiem
To on jest nierafinowany czy poddany lekkiej rafinacji? Może się zdecydujcie, Etjo?
on

Najlepszy olej z pestek arbuza na rynku
Olej z pestek arbuza tej firmy jest dużo lepszy niż innych marek. Pomijam zapach i konsystencje, ale dopiero przy tym oleju zauważyłam efekty- skóra była dużo gładsza, nawilżona, nabrała blasku i miękkości. Polecam tej firmy.
on

olej z pestek arbuza
Czy olej ten jest nierafinowany?
on

trochę lepszy
Lekka formuła, podobny do oleju ze słodkich migdałów, choć szybciej się wchłania. Używam pod oczy i do demakijażu.
on

Najlepszy w swojej rodzinie
Ciężko dostępny, praktycznie mało kto oferuję ten produkt. Kiedyś nabyłam z innej strony, ale ten jest zupełnie inny. Jedyny który posiada lekko pomarańczową barwę i w odczuciu nie jest tłusty. Jego lekka konsystencja delikatnie nawilża moją skórę ! Jestem w posiadaniu drugiej buteleczki.
on

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 Polecane produkty z tej samej kategorii

Akceptuję regulamin oraz politykę prywatności sklepu.