Olej Lniany BIO
Olej Lniany BIO
Olej Lniany BIO
Olej Lniany BIO

Olej Lniany BIO

7 Opinie
9,00 zł
Brutto

NATURALNY OLEJ LNIANY BIO /Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil/

Nie jest nam znany żaden inny tłuszcz, który przynosiłby tak korzystne działanie w pielęgnacji jak olej lniany. Zawiera kwas alfa-linolenowy ok. 60% (omega-3), linolowy (omega- 6), oleinowy (omega-9) oraz witaminy B i E. Pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka. Chroni przed rozdwajaniem się końcówek, wypadaniem i łamliwością włosów. Przeznaczony dla skóry tłustej, trądzikowej, skłonnej do zapaleń.
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

LEN(Linum)

Rodzaj roślin z rodziny inowatych należących do rzędu malpigiowców. Występuję ok 180 gatunków w rejonach klimatu umiarkowanego i subtropikalnego morza śródziemnego. W Polsce występuję ok. 6 gatunków, gdzie największe znaczeni ma len zwyczajny. Wyprostowane łodygi z grubą koroną pierwotną osiągają do 60 cm wysokości. Kwiaty roślin, zwykle jednodniowe są najczęściej koloru niebieskiego, lecz występują w zabarwieniu białym, czerwonym , różowym oraz żółtym.

OLEJ LNIANY BIO/Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil/

Tłoczony na zimno olej z wyselekcjonowanych nasion lnu zwyczajnego. Jeden z najzdrowszych olejów na świecie. Zawiera kwas alfa-linolenowy ok. 60% (omega-3), linolowy (omega- 6), oleinowy (omega-9) oraz witaminę B i E. Działa łagodząco, regenerująco, przeciwzapalnie i nawilżająco na pękającą skórę. Pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka. Chroni przed rozdwajaniem się końcówek, wypadaniem i łamliwością włosów. Przeznaczony dla skóry tłustej, trądzikowej, skłonnej do zapaleń. 

Olej lniany BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

SPOSÓB UŻYCIA

  • stosować bezpośrednio na skórę
  • dodatek do oliwek do ciała
  • znakomity w pielęgnacji ust
  • włosy - bezpośrednio wcierać w skórę głowy i włosy, po pewnym czasie spłukać delikatnym szamponem. Stosować zwłaszcza przy wypadaniu włosów, łamliwości włosów oraz rozdwajaniu się końcówek
  • nawilżająco-regeneracyjna kąpiel - dodać 10 ml oleju do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody. Czas kąpieli 15-20 minut
  • jako dodatek do kremów zwiększając ich działanie regeneracyjne i oczyszczające

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym miejscu. Nie jest odporny na wysokie temperatury.

POCHODZENIE

Państwa Azji

Olej kosmetyczny Etja jest naturalnym produktem.  Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Pojemność
10 ml
Data ważności
do 6 miesięcy
7 Opinie

Karta Charkaterystyki
Państwa olej wykorzystywałam w swojej pracy magisterskiej jednak nie mogę sie doszukać karty charakterystyki, czy byłaby możliwość wysłania takowej?
on

Do Ana
Może nastąpił jakiś błąd u konkurencji w cenie. Szczerze nie wiemy czemu ktoś tak drogo sprzedaje olej lniany. Nasz jest sprawdzonym produktem od lat i jesteśmy przekonani, że ciężko o lepszą jakość w wersji organicznej, tłoczonej na zimno.
on

Różnice
Czym się rózni nierafinowy olej za 9zł od tego za 59zł o tej samej pojemności?
on

Tłoczony na zimno, nierafinowany
Olej jest tłoczony na zimno, nierafinowany w wersji kosmetycznej.
on

kaska
SUPER!!!!
on

pytanie do ETJA
czy ten olej jest rafinowany? czy jeżeli przy dowolnym olejku nie ma informacji, czy jest nierafinowany to należy rozumieć że jest rafinowany?
on

Dobry do skóry trądzikowej
Jestem posiadaczką skóry mieszanej ze skłonnością do trądziku Olejek używam od miesiąca-raz dziennie na noc. Skóra jest po nim miękka, gładka i ma zdrowy koloryt. Widoczna poprawa stanu skóry. Coraz rzadziej wychodzą mi wypryski. Jedyny minus to zapach : trochę jak zepsute orzechy włoskie.
on

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 Polecane produkty z tej samej kategorii

Akceptuję regulamin oraz politykę prywatności sklepu.