Olej Krokoszowy BIO
Olej Krokoszowy BIO
Olej Krokoszowy BIO
Olej Krokoszowy BIO

Olej Krokoszowy BIO

3 Opinie
12,00 zł
Brutto

NATURALNY OLEJ KROKOSZOWY BIO /Carthamus Tinciorius Oil/

Naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno w wersji organicznej olej z krokosza barwierskiego. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski oraz zanieczyszczenia. Przeznaczony do skóry mieszanej, tłustej i trądzikowej. 
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Olej Krokoszowy BIO

Olej Krokoszowy BIO

NATURALNY OLEJ KROKOSZOWY BIO /Carthamus Tinciorius Oil/

Naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno w wersji organicznej olej z krokosza barwierskiego. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski oraz zanieczyszczenia. Przeznaczony do skóry mieszanej, tłustej i trądzikowej. 
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

KROKOSZ BARWIERSKI  (Carthamus tinctorius)

Gatunek rośliny jednorocznej z rodziny astrowatych. Pochodzi z obszarów Indii oraz Bliskiego Wschodu. Biało-żółta łodyga osiąga 1,3 metra wysokości. Kwiaty na koronie są kolorów intensywnie pomarańczowego. Suchy, niepękający owoc posiadający skórzastą owocnię, w której znajduję się luźno ułożone nasienie. Roślinę uprawia się dla barwników oraz drogocennego oleju do produkcji kosmetyków, zwłaszcza wyrobów mydlanych.

OLEJ KROKOSZOWY BIO/Carthamus Tinciorius Oil/

Nierafinowany,tłoczony na zimno w wersji organicznej olej z krokosza barwierskiego Carthamus Tinctorius. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Oprócz tego zawiera kawas olejowy oraz kwas palmitynowy, a także witaminy A i E w swojej naturalnej postaci. Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski oraz zanieczyszczenia. Szybki się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Przeznaczony do skóry tłustej z trądzikiem i mieszanej. 

Olej Krokoszkowy BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i  rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

SPOSÓB UŻYCIA

  • może być stosowany bezpośrednio na skórę
  • jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej).
  • stosowany punktowo uszkadza mieszki włosowe. Pewne źródła mówią, że hamuję porost włosów po depilacji. Po zabiegu depilacyjnym, nałóż olej i poczekaj aż się wchłonie.
  • kąpiel zmiękczająca skórę. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej 10 ml oleju.

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Ameryki

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Pojemność
50 ml
Data ważności
do 1,5 roku
3 Opinie

Bardzo dobry
Używam od 2 miesięcy i widzę dużą poprawę skóry twarzy,znacznie mniej wyprysków,krost,zaskórników.Stosuję na noc po oczyszczeniu twarzy.
on

liczyłam na więcej
do twarzy niestety nie sprawdził się u mnie, mam cerę skłonną do wyprysków i pojawiły się kolejne :( ale polecam do ciała, skóra wygląda dużo lepiej niż po kosmetycznych balsamach
on

Działa :)
Mam cerę mieszaną z długoletnim, uciążliwym trądzikiem. Co prawda, nie usunął trądziku, ale znacznie przyspiesza gojenie, rozpromienia skórę, uelastycznia i poprawia koloryt. Nie zapycha porów. Wchłania się, ale nie całkowicie w partiach tłustych twarzy. Stosuję na noc więc nie przeszkadza mi ta właściwość. Łagodzi podrażnienia po goleniu nóg maszynką i, o dziwo, faktycznie spowalnia odrastanie włosków.
on

Brak metod dostawy dla tego produktu.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 Polecane produkty z tej samej kategorii

Akceptuję regulamin oraz politykę prywatności sklepu.