Olej z Orzecha Laskowego
Olej z Orzecha Laskowego
Olej z Orzecha Laskowego
Olej z Orzecha Laskowego

Olej z Orzecha Laskowego

3 Opinie
12,00 zł
Brutto

NATURALNY OLEJ Z ORZECHA LASKOWEGO /Corylus Avellana Seed Oil/

Nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymany w 100%  z orzechów laskowych. Jest bogaty w witaminy A, E i kwas oleinowy. Wnika szybko w skórę, czyniąc ją miękką i elastyczną. Posiada właściwości stabilizujące i ściągające. Przeznaczony dla skóry przetłuszczającej się, łojotokowej, z trądzikiem oraz z popękanymi naczynkami.
Pojemność: 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

LESZCZYNA POSPOLITA (Corylus avellana)

Rodzaj Krzewu należącego do rodziny brzozowatych. Gatunek występuję dziko w całej Europie, Azji Mniejszej po Kaukaz. W Polsce pospolita w całym kraju. Krzew o gładkiej, popielatej korze osiąga wysokość do 5 metrów tworząc rozgałęzioną koronę. Owocem krzewu są orzechy koloru brązowego otoczone twardą łupiną. Nazywane są potocznie orzechami laskowymi, z których uzyskuję się o lekko orzechowym zapachu olej.

OLEJ Z ORZECHA LASKOWEGO /Corylus Avellana Seed Oil/

Nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymany w 100%  z orzechów laskowych. Jest bogaty w witaminy A, E i kwas oleinowy. Posiada właściwości stabilizujące i ściągające. Wnika szybko w skórę, czyniąc ją miękką i elastyczną. Wzmacnia ściany naczynek krwionośnych, przyspiesza  regenerację naskórka oraz pobudza krążenie. Przeznaczony dla skóry przetłuszczającej się, łojotokowej, z trądzikiem oraz z popękanymi naczynkami.

Olej z pestek malin oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany. Produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA

  • stosować bezpośrednio na skórę, dobrze i głęboko wnika w warstwy skórne
  • używać olej jako oliwkę do masażu
  • kąpiel aromatyczno-nawilżająca. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody walać 10 ml oleju. Dzięki skutecznemu przenikaniu do skóry warto łączyć z dodatkiem ulubionych olejków eterycznych.

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu. 

POCHODZENIE

Państwa Europy

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Pojemność
50 ml
Data ważności
do 1,5 roku
3 Opinie

jest super
stosowałam ten olej całą zimę zamiast jakichkolwiek kremów, które zresztą nigdy nie służyły mojej cerze i jest rewelacja, nie wysusza, nie jest tłusty, fantastycznie się wchłania i moja skóra wygląda lepiej niż po wizycie w gabinecie kosmetycznym :)
on

najlepszy
jest to najlepszy kosmetyk do twarzy jaki stosowałam, mam cerę mieszaną z trądzikiem różowaty, wszystkie dolegliwości zniknęły po tygodniu stosowania - żadnych grudek i zaczerwienień. POLECAM
on

Bez niego nie wyobrażam sobie mojej cery
Jest to najlepsze co można zastosować na cerę dojrzałą ale z problemami, z tendencją do trądziku i naczynek. Stosowałam różne kremy, także i bardzo drogie, nawet antybiotyki i przeróżne maście. Ten olejek pozwolił mi wreszcie uzyskać ładną cerę. Polecam bardzo
on

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 Polecane produkty z tej samej kategorii

Akceptuję regulamin oraz politykę prywatności sklepu.