Olej z Czarnej Porzeczki
Olej z Czarnej Porzeczki
Olej z Czarnej Porzeczki
Olej z Czarnej Porzeczki

Olej z Czarnej Porzeczki

15,00 zł
Brutto

NATURALNY OLEJ Z CZARNEJ PORZECZKI /Ribes Nigrum Seed Oil/

Naturalny, kosmetyczny, olej tłoczony na zimno z nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum i poddawany w późniejszym procesie rafinacji w celu oczyszczenia. Zawiera sporo kwasu GLA-14% oraz rzadki kwas stearydynowy (SDA). Delikatnie nawilża, ujędrnia i koi podrażnioną skórę. Przeznaczony dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej i zniszczonej.

Pojemność: 50 ml z praktyczną pompką dozującą 

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Olej z Czarnej Porzeczki

Olej z Czarnej Porzeczki

NATURALNY OLEJ Z CZARNEJ PORZECZKI /Ribes Nigrum Seed Oil/

Naturalny, kosmetyczny, olej tłoczony na zimno z nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum i poddawany w późniejszym procesie rafinacji w celu oczyszczenia. Zawiera sporo kwasu GLA-14% oraz rzadki kwas stearydynowy (SDA). Delikatnie nawilża, ujędrnia i koi podrażnioną skórę. Przeznaczony dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej i zniszczonej.

Pojemność: 50 ml z praktyczną pompką dozującą 

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

PORZECZKA (Ribes)

Krzew pochodzi z rodziny agrestowatych. Występuję 150 gatunków na obszarach o klimacie umiarkowanym na całej półkuli północnej. W Polsce wymienia się 6 gatunków, a jednym z nich jest czarna porzeczka.  Krzewy potrafią osiągać wysokość do 3 metrów, rodząc owoce zwane jagodami koloru czarnego. Z nasion w efekcie tłoczenia otrzymuję się ciemnożółty olej, który w ostatnim czasie wykorzystywany jest w przemyśle kosmetycznym. 

OLEJ Z CZARNEJ PORZECZKI/Ribes Nigrum Seed Oil/

Naturalny, kosmetyczny, olej tłoczony na zimno z nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum i poddawany w późniejszym procesie rafinacji w celu oczyszczenia. Zawiera znaczącą ilość kwasu GLA-14% oraz rzadki kwas stearydynowy (SDA). Delikatnie nawilża, ujędrnia i koi podrażnioną skórę. Jego lekka formuła sprawia, ze dobrze się wchłania, co jest istotne w pielęgnacji. Nadaję się do produktów dla dzieci i osób ze schorzeniami skóry takimi jak łuszczyca czy egzema. Przeznaczony dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej i zniszczonej. 

Olej z pestek malin oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany. Produkt przebadany dermatologicznie. 

 SPOSÓB UŻYCIA

  • stosować bezpośrednio na skórę.
  • jako środek przeciwzapalny jest idealnym dodatkiem do bazy olejowej wykorzystywanej w masażu
  • dodatek do kremów nawilżających i przeciwstarzeniowych, silnie nawilża suchą skórę. Sugerowane stężenie 5-15%
  • używać jako oliwkę do delikatnej skóry, która dzięki lekkiej formule nie pozostawia efektu tłustej skóry.
  • kąpiel z delikatnie nawilżająco-uelastyczniająca. Do wanny wypełnionej 1/3 wody wlac ok 8-10 ml oleju.

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Kraje Europy

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Pojemność
50 ml
Data ważności
do 1,5 roku
Brak opini

Brak metod dostawy dla tego produktu.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 Polecane produkty z tej samej kategorii

Akceptuję regulamin oraz politykę prywatności sklepu.