Olej Neem z Miodoli Indyjskiej
Olej Neem z Miodoli Indyjskiej
Olej Neem z Miodoli Indyjskiej
Olej Neem z Miodoli Indyjskiej

Olej Neem z Miodoli Indyjskiej

1 Opinie
11,00 zł
Brutto

/Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil/

OLEJ NEEM Z MIODOLI INDYJSKIEJ / Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej /stosowany w wielu preparatach ajurwedy/. Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe i łagodzące jest często stosowany przy egzemach, łuszczycy, łupieżu oraz stanach zapalnych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza ilość wydzielanego sebum, likwiduje pryszcze. Sprawdzi się w pielęgnacji paznokci i włosów. Doskonały do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków. UWAGA! Oleju nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka i kobiet w ciąży. W temperaturze poniżej 23 stopnic C zastyga.

SPOSÓB UŻYCIA

• Mieszać z innym olejem kosmetycznym (olejem ze słodkich migdałów BIO lub olejem z pestek moreli) do 90%
   i stosować bezpośrednio na skórę,

• Stosować w olejowych kąpielach w rozcieńczeniu z innym oleje nośnikowy

  • wcierać we włosy -  silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu.

• W rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym i dodatkiem olejku z drzewa herbacianego tworzy serum
   o silnym działaniu na walkę z trądzikiem

• stosować jako dodatek do kremów i balsamów - zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą,

• silny dodatek o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych do kąpieli stóp - pomaga zwalczyć grzybicę
   stóp,

 • mieszany z olejem z nasion dzikiej róży i stosowany punktowo regeneruję drobne skaleczenia i rany,

 • stosować jako dodatek aromaterapeutyczny do masaży, który pomoże przywrócić zdrowie psychiczne

POCHODZENIE

Indie

Olej nośnikowy jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Olej neem z miodoli indyjskiej oferowany przez firmę ETJA jest zimnotłoczony, nierafinowany i w 100% naturalny !

Pojemność
50 ml
Data ważności
do 1,5 roku
1 Opinie

Anty Trądzikowe serum
Jak tylko przeczytałam, że w wymieszaniu z olejkiem herbacianym i nośnym tworzy bardzo silne antytrądzikowe serum, postanowiłam to sprawdzić. Olejek ogólnie jest bardzo gęsty o zabarwieniu brązowawym, a zapach pasuje mi najlepiej ze wszystkich jakie próbowałam. Mi osobiście kojarzy się z kawą :D Wczoraj wieczorem nałożyłam ową mieszankę na twarz, a rano zauważyłam łuszczenie się, co uznałam za dobry objaw ;) skóra jednak mocno podrażniona ale łagodzę sobie to mgiełką z aloesem. Jak zadziała na dłuższą metę to jeszcze zobaczymy, dam znać:D
on

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 Polecane produkty z tej samej kategorii

Akceptuję regulamin oraz politykę prywatności sklepu.