Olej Jojoba gold BIO
Olej Jojoba gold BIO
Olej Jojoba gold BIO
Olej Jojoba gold BIO
Olej Jojoba gold BIO
Olej Jojoba gold BIO

Olej Jojoba gold BIO

8 Opinie
17,89 zł

NATURALNY OLEJ JOJOBA GOLD BIO/Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej w postaci płynnego wosku. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole, skwalen oraz witaminy F i E. Posiada wysoką biozgodność ze skórą człowieka. Działa odżywczo, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę. Przeznaczony do każdego rodzaju skóry. 
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Olej Jojoba gold BIO

Olej Jojoba gold BIO

NATURALNY OLEJ JOJOBA GOLD BIO/Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej w postaci płynnego wosku. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole, skwalen oraz witaminy F i E. Posiada wysoką biozgodność ze skórą człowieka. Działa odżywczo, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę. Przeznaczony do każdego rodzaju skóry. 
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

 

JOJOBA /Simondaja kalifornijska/

Gatunek rośliny rodzaju monotypowego pochodzi z rodziny goździkowatych. Jej życie zapoczątkowało na pustyni Sonora znajdującej się w południowo-zachodniej części Ameryki Północnej, która rozciąga się od obszaru Arizony po Meksyk. Krzak rośnie do wysokości 4 metrów. Jako roślina pustynna nie wymaga chemicznego nawożenia, ani pestycydów. Nasiona simondsji zawierają w sobie płynny wosk zwany w literaturze przedmiotu płynnym złotem pustyni, wykorzystywany w kosmetyce jako olej jojoba. Olej rozpowszechnił uprawianie rośliny na kontynentach Ameryki Południowej, Afryki oraz południowej Azji.

NATURALNY OLEJ JOJOBA GOLD BIO /Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil/ 

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z ekologicznych nasion krzewu Jojoba. Określany jako naturalny płynny wosk, bardzo trwały i odporny na wysokie temperatury. Jest jednym z najbardziej drogocennych surowców w kosmetyce. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, naturalną witaminę E i F, fitosterole oraz skwalen, który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniąc ją przed utratą wody. Posiada wysoką biozgodność ze skórą człowieka. Zmiękcza, nawilża i natłuszcza. Polecany zwłaszcza do pielęgnacji skóry głowy, zwalczaniu suchych egzem, łupieżu i wypadaniu włosów. Poprawia stan skóry głowy rozpuszczając osadzony łój, a także obniża poziom kwasowości skóry. Oczyszcza cebulki włosów spowalniając proces wydzielania łoju, stymuluje wzrost włosów, a dodatkowa zawartość jodyny pielęgnuje i chroni skórę przed działaniem bakterii. Doskonały do każdego rodzaju skóry zwłaszcza cery trądzikowej i delikatnej. Pielęgnuję delikatną skórę wokół oczu, ust oraz dłoni.. Już od pierwszego użycia skóra staje się gładka i miła w dotyku.

Olej Jojoba gold BIO firmy ETJA jest w 100% naturalny, nierafinowany i tłoczony na zimno z surowców ekologicznych. Posiada certyfikat ekologiczny, rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

SPOSÓB UŻYCIA:

  • w stanie czystym do pielęgnacji twarzy, całego ciała i włosów 

  • odżywczy masaż w własnym zakresie

  • jako oliwka do masażu przez wykwalifikowanego masażystę 

  • kąpiel - dodać do kąpieli ok 8-10 ml, czas kąpieli do 15/20 minut. Jego właściwości odżywią, wygładzą i zmiękczą skórę

  • włosy i skóra głowy - aplikować w małych ilościach wmasowując w skórę głowy i włosy. Po upływie kilku minut umyć głowę. Doskonale pielęgnuję skórę głowy z problemami łuszczycy, zwalcza łupież, intensywnie odżywia suche i łamliwe włosy.

  • idealny dodatek do kremów domowej produkcji.

  • zmiękcza i pielęgnuję skórki paznokci 
  • stosować jako baza w kosmetykach do pielęgnacji włosów i skóry.

  • składnik filtrów przeciwsłonecznych, kosmetyków do demakijażu i płynów po goleniu

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać pompkę dozującą nasadką ochronną oraz starać się przechowywać olej w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Meksyk 

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnymWpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Pojemność
50 ml
Data ważności
do 1,5 roku
8 Opinie

Polecam
Oleju używam głównie do zmywania makijażu, nadaje się do tego znakomicie. Nie zapycha. Polecam
By Alicja on 2018-09-11

Trzeba spróbować!
Olej Jojoba jest chyba najlepszym nawilżaczem jakiego spróbowałem. Używam go przy OCM i jako dodatek do kremu nawilżające. W obu przypadkach sprawdza się świetnie z moją trądzikową skóra twarzy. Produkcja sebum się uregulowała, a wszelkich niedoskonałości jest coraz mniej. Trzeba oczywiście pamiętać o odpowiedniej dniecie, bo samym olejkiem problemów skórnych nie załatwimy ;)
By Filip on 2018-03-10

pomysł na pielęgnację
Na wacik namoczony tonikiem nalewam kilka kropli tego olejku i przemywam umytą twarz i szyję. Po 10 minutach wklepuję krem naturalny . Idealna pięlęgnacja na noc.Wyczytałam gdzieś na blogu i stosuję tę metodę blisko 3 miesiące. Mam cerę suchą. Sprawdza się tu również olej ze słodkich migdałów.
By Wioletta Bąk-Wachnicka on 2017-02-05

Najlepszy!
Mój Ulubiony! Najlepszy na Trądzik! :)
By Dagmara Płażewska on 2016-12-23

SUPER!
Mój pierwszy olejek z tej Firmy i nie Ostatni! :) trądzik zmalał, włosy też w lepszej kondycji...nie śmierdzi! tylko u mnie zostawia tlusty film na buzi, ale to mozna płatkiem kosmetycznym zebrać..polecam ! :)
By Dagmara Płażewska on 2016-11-10

Super
Olej jojoba BIO Państwa firmy służy mi najlepiej. Doskonale nawilża i reguluje sebum mojej skóry. Po jojobie od inych producentów nie miałem takich efektów. Polecam
By Michał on 2016-06-07

działanie zmiękczające
Używam do wszystkiego ! Dobrze zmiękcza moją skórę. Nie pozostawia tłustego filmu, szybko się wchłania i pozostawia efekt takiej matowej skóry ! Na rzecz tego oleju zrezygnowałam z kremów do twarzy. Gorąco polecam !
By Iwona K on 2014-10-02

Dla każdego - córki, mamy i męża :)
Jest to olejek z typowo rodzinnym zastosowaniem - genialny na wszystko i dla każdego :) W mojej rodzinie ja stosuję go na skórę twarzy, jako odżywka do włosów oraz do kąpieli; moja mama stosuje go na twarz i dłonie jako serum młodości ;) i udało mi się nawet przekonać mojego męża, który przetestował olejek na swojej troszkę problematycznej skórze twarzy (skóra atopowa). Olejek podziałał natychmiast i tak skutecznie, że mój mężczyzna sam po niego sięga. Uważam, że to największy sukces tego olejku ;) Polecam wszystkim ze skórą suchą, atopową lub starzejącą się oraz osobom, które szukają ratunku dla przesuszonych włosów.
By Sabina Niwczyk on 2014-01-05

Brak metod dostawy dla tego produktu.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 Polecane produkty z tej samej kategorii

Akceptuję regulamin oraz politykę prywatności sklepu.