Olej z Nasion Truskawki
Olej z Nasion Truskawki
Olej z Nasion Truskawki
Olej z Nasion Truskawki

Olej z Nasion Truskawki

1 Opinie
25,00 zł
Brutto

NATURALNY OLEJ Z NASION TRUSKAWKI /Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil/

Tłoczony na zimno, nierafinowany, kosmetyczny olej z pestek truskawek. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (ok. 80%) łącznie z omega-3-6-9 oraz witaminy A, E i F. Zapewnia długotrwałe nawilżenie skóry. Szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy na skórze. Przeznaczony do skóry suchej, wrażliwej, problematycznej, uszkodzonej oraz dojrzałej.
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Olej z Nasion Truskawki

Olej z Nasion Truskawki

NATURALNY OLEJ Z NASION TRUSKAWKI /Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil/

Tłoczony na zimno, nierafinowany, kosmetyczny olej z pestek truskawek. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (ok. 80%) łącznie z omega-3-6-9 oraz witaminy A, E i F. Zapewnia długotrwałe nawilżenie skóry. Szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy na skórze. Przeznaczony do skóry suchej, wrażliwej, problematycznej, uszkodzonej oraz dojrzałej.
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

TRUSKAWKA /Fragaria ananassa Duchesne/

Roślina z gatunku poziomki pochodząca z rodziny różowaty należąca do rzędu różowców.  Uprawiana na całym świecie. Do rodziny należy 90 gatunków i ponad 2000 tysiące odmian. Wstępuję w postaci rośliny zielnej z drobną łodygą lub krzewu. Posiada wiele nazw zwyczajowych jak poziomka wieloowocowa, poziomka ananasowa, jednak najczęściej nazywana jest truskawką.  Łodyga o krótkim przyroście tworzy rozłogi zwane  wąsami. Po zapylaniu kwiat tworzy się dno kwiatowe tworząc jadalny owoc. Zazwyczaj owoce są koloru czerwonego, w których znajdują się drobne pestki z których wytwarza się olej nośnikowy.

OLEJ Z NASION TRUSKAWKI /Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil/

Tłoczony na zimno, nierafinowany, kosmetyczny olej z pestek truskawek. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (ok. 80%) łącznie z omega-3-6-9 oraz witaminy A, E i F. Uzupełnia braki niezbędnych kwasów tłuszczowych zapobiegając utratę wody z naskórka. Zapewnia długotrwałe nawilżenie i ujędrnienie, działa ściągająco oraz szybko się wchłania. Delikaty olej przeznaczony do skóry suchej, wrażliwej, problematycznej, uszkodzonej oraz dojrzałej.

Olej z pestek truskawki oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny, tłoczony na zimno i nierafinowany. Produkt przebadany dermatologicznie. 

PRZECIWWSKAZANIA: Olej z nasion truskawki, tłoczony na zimno, nierafinowany jest bezpieczny, jednak może uczulać. Po zastosowaniu może  wystąpić reakcja alergiczna na skórze. 

SPOSÓB UŻYCIA

  • stosować bezpośrednio na skórę. Należy kilka kropel (3-5) roztartych w dłoniach i wcierać w uprzednio oczyszczoną skórę twarzy
  • kąpiel regneracyjno-nawilżająca
  • dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych polecany jako dodatek w postaci substancji czynnej (10-25%) do kremów, balsamów oraz pozostałych produktów kosmetycznych przeznaczonych do pielęgnacji ciała - wzbogaca formułę 
  • stosować jako środek ściągająco-wygładzający
  • dodatek do serum o działaniu Anti-Aging
  • paznokcie i skórki - zapewnia wytrzymałość i ładny wygląd. 

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Europy

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Pojemność
50 ml
Data ważności
do 1,5 roku
1 Opinie

Bardzo dobry
Wspaniały zapach. W stosunku do innych olejków dość dobrze się wchłania.
on

Brak metod dostawy dla tego produktu.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 Polecane produkty z tej samej kategorii

Akceptuję regulamin oraz politykę prywatności sklepu.