Olej ze Słodkich Migdałów
Olej ze Słodkich Migdałów
Olej ze Słodkich Migdałów
Olej ze Słodkich Migdałów
Olej ze Słodkich Migdałów
Olej ze Słodkich Migdałów

Olej ze Słodkich Migdałów

12 Opinie
10,16 zł

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej ze słodkich migdałów wysokiej jakości. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6 i D. Szybko się wchłania oraz zwiększa elastyczność, wygładza i regeneruję skórę. 
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Olej ze Słodkich Migdałów

Olej ze Słodkich Migdałów

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej ze słodkich migdałów wysokiej jakości. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6 i D. Szybko się wchłania oraz zwiększa elastyczność, wygładza i regeneruję skórę. 
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

 

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/

Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej ze słodkich migdałów wysokiej jakości. Bardzo lekki i łagodny olej zawierający wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany przy stanach zapalnych skóry, podrażnieniach, egzemach i łuszczycy.

Olej ze Słodkich Migdałów firmy ETJA jest w 100% naturalny, nierafinowany i tłoczony na zimno. Produkt przebadany dermatologicznie.

SPOSÓB UŻYCIA 

  • w czystej postaci bezpośrednio na skórę

  • polecany do demakijażu
  • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych

  • dodatek do kremów, balsamów, mleczek 

  • naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą

  • produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę

  • masaż wybranych partii ciała 

  • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni skórę

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać pompkę dozującą nasadką ochronną oraz starać się przechowywać olej w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Włochy

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Pojemność
50 ml
Data ważności
01.06.2019
12 Opinie

Dlaczego nierafinowany jest droższy
Przede wszystkim, nasz olej ze słodkich migdałów nierafinowany jest produktem organicznym (oznaczenie BIO), którego produkcja powstaje z orzechów migdałowca z uprawy ekologicznej. Certyfikowany, tego pochodzenia surowiec jest w dużym stopniu droższy. Odnośnie rafinowanych olejów, jest dość sporo różnych wersji otrzymywania. Czemu cena rafinowanego produktu jest niższa? Rafinowane oleje częściej wykorzystywane są w przemyśle kosmetycznym zwiększając ilości produkcyjne, a to prowadzi do lepszych cen na rynkach światowych. Surowiec jest łatwiejszy w obróbce, bezzapachowy, posiada dłuższą datę ważności i na jego bazie łatwiej opracować recepturę. Odnośnie pytań technicznych polecamy pisać na adres e-mailowy etja@etja.pl
By Etja on 2018-12-11

Dlaczego nierafinowany jest droższy?
Jeśli ten olej najpierw był tłoczony na zimno, a potem rafinowany, to czy nie powinien być droższy od tłoczonego na zimno i nierafinowanego? A jest tańszy. Rafinacja to przecież dodatkowy proces, więc na logikę powinien on podwyższać, a nie obniżać cenę produktu, prawda?. A jednak oleje nierafinowane są zwykle droższe od rafinowanych. Z czego to wynika? Pozdrawiam.
By Agnieszka on 2018-11-30

BEC
Bardzo dobre BEC
By Tiger Bonzo on 2017-08-21

Polecam
Jeden z moich ulubionych olejów. Może być podstawą mieszanek (np.do OCM) jak i samodzielnie wykorzystywany. U mnie sprawdza się w każdej roli, na twarz, włosy, ciało (uspokaja cerę, zmiękcza włosy). Szczególnie polecam go do cer wrażliwych i przesuszonych, choć tak naprawdę sprawdzi się wszędzie ponieważ jest lekki. Jedyne zastrzeżenie jakie mam dotyczy niejasnego opisu na opakowaniu. Myślałam, że kupuję nierafinowany, a okazało się, że jednak jest rafinowany. Opis może być mylący dla klienta. Następnym razem wybiorę nierafinowany, ale i ten polecam w 100%, jest bardzo dobry.
By Margo on 2017-06-03

Ewa
Bardzo dobrze sie sprawdza do pielegnacji skory niemowlecia, stosowalam od urodzenia mojego maluszka i niemielismy zadnych problemow ze skora. Polecam.
By Ewa Pelc on 2017-01-29

Olej ze slodkich migdałów
Olej rzeczywiście jest rafinowany, ale jest to proces rafinacji w niskiej temperaturze. Oczywiście olej uprzednio jest tłoczony na zimno, a wiele prodobnych produktów tłoczonych jest w wysokich temperaturach. Gwarantujemy wysoką jakość tego produktu. Jakość surowca jest niezminna od lat, a zanim został wprowadzony na rynek został porównany z wieloma innymi surowcami i według naszej opinni, badań, testów oraz tysięcy zadowolonych klientów otrzymuję wysoką ocenę jakościową. Pani Dagmaro jeśli będzie Pani niezadowolona z produkt i stwierdzi, że jest gorszy od konkurencji o podobnej chcarkterystyce w podobnej cenie, zwrócimy przez Panią poniesiony koszty z tytułu jego zakupu :) Pozdrawiamy !
By ETJA on 2016-02-25

Rafinowany olej...niestety
Olej naturalny ,ale RAFINOWANY, porażka, i nigdzie nie znalazłam tej informacji, dopiero po zakupie przeczytałam na kartoniku :(
By Dagmara Sadowska on 2016-02-02

dobry produkt
Bardzo dobrze tolerowany, nawet u chorych na alergię. Świetnie nawilża. Polecam !
By Żaneta on 2015-04-01

dobry produkt
Bardzo dobrze tolerowany, nawet u chorych na alergię. Świetnie nawilża. Polecam !
By Żaneta on 2015-04-01

świetny
Świetny olejek, uniwersalny, dla wielu osób podstawowy - nadaje sie do pielegnacji twarzy, ciała. Bardzo dobrze sie wchłania, skóra go świetnie toleruje, dobrze nawilża skórę.
By Aneta N on 2015-02-04

świetny
Świetny olejek, uniwersalny, dla wielu osób podstawowy - nadaje sie do pielegnacji twarzy, ciała. Bardzo dobrze sie wchłania, skóra go świetnie toleruje, dobrze nawilża skórę.
By Aneta N on 2015-02-04

Rozalka:)
Bardzo dobry i wydajny olejek. Stosuję głównie do pielęgnacji twarzy i końcówek włosów. Idealny do demakijażu okolic oczu. Lubię jego delikatny zapach migdałów :)
By Agnieszka Kopczyńska on 2014-08-24

Brak metod dostawy dla tego produktu.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 Polecane produkty z tej samej kategorii

Akceptuję regulamin oraz politykę prywatności sklepu.