Olej Laurowy
Olej Laurowy
Olej Laurowy
Olej Laurowy
Olej Laurowy
Olej Laurowy

Olej Laurowy

3 Opinie
22,76 zł

NATURALNY OLEJ LAUROWY /Laurus Nobilis Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z wawrzynu szlachetnego. Wykazuje działanie antyseptyczne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, odnawia ochronny płaszcz hydrolipidowy skóry. Skuteczny w leczeniu łupieżu, wypadaniu włosów i chorej skóry głowy. Doskonały do cery zniszczonej, suchej, wrażliwej, i skłonnej do wyprysków.
Pojemność: 50 ml z praktyczną pompką dozującą

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Olej Laurowy

Olej Laurowy

NATURALNY OLEJ LAUROWY /Laurus Nobilis Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z wawrzynu szlachetnego. Wykazuje działanie antyseptyczne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, odnawia ochronny płaszcz hydrolipidowy skóry. Skuteczny w leczeniu łupieżu, wypadaniu włosów i chorej skóry głowy. Doskonały do cery zniszczonej, suchej, wrażliwej, i skłonnej do wyprysków.
Pojemność: 50 ml z praktyczną pompką dozującą

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

 

DRZEWO LAUROWE (WAWRZYN)/Laurus/

Rodzaj drzew i krzewów z rodziny wawrzynowatych. Wawrzyn szlachetny rośnie w basenie Morza Śródziemnego. Gatunek charakteryzuje się skórzastymi, wiecznie zielonymi i silnie aromatycznymi liśćmi, które stanowią popularną przyprawę. Dodatkowo z owoców rośliny w postaci jagód tłoczy się olej (Oleum Laurinum). W skład oleju ze świeżych owoców wchodzą glicerydy kwasu laurynowego, palmitynowego, olejowego i linolowego oraz olejki eteryczne.

OLEJ LAUROWY /Laurus Nobilis Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z wawrzynu szlachetnego. Zawiera: chlorofil, przeciwutleniacze, NNKT oraz olejki eteryczne. Wykazuje działanie antyseptyczne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, odnawia ochronny płaszcz hydrolipidowy skóry. Łagodzi dolegliwości dermatologiczne, pomaga w walce z chorobami grzybiczymi, łuszczycą, czy egzemą. Skuteczny w leczeniu łupieżu, wypadaniu włosów i chorej skóry głowy. Doskonały do cery zniszczonej, suchej, wrażliwej, i skłonnej do wyprysków.

Olej laurowy firmy ETJA jest w 100% naturalny, nierafinowany i tłoczony na zimno. Produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA OLEJ LAUROWY

  • stosować w rozcieńczeniu z innymi olejami na skórę
  • uzdrawiająca kąpiel przyspieszy krążenie, rozszerzy naczynia krwionośne w skórze, a także rozgrzeje i pobudzi cały organizm - dodać do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody ok. 10 gram oleju, kąpać się do 15 minut,
  • stosować miejscowo na pojedyncze wypryski, stany zapalne i ranki - działanie antyseptyczne i przeciwbakteryjne,
  • regularnie stosowany na skórę głowy pomaga zwalczyć łupież, stany zapalne, łagodzi objawy łuszczycy, a także przyspiesza porost włosów,
  • nacieranie opuchnięć powstałych w wyniku urazów,
  • właściwości rozgrzewające sprawdzą się przy okładach na stopy (na noc) - zmiękczą zrogowaciałą i pękającą skórę,
  • Stosować na dłonie i paznokcie - silne właściwości regeneracyjne i nawilżające przywrócą urodę dłonią,
  • osoby dotknięte reumatyzmem mogą wcierać go w stawy - skutecznie uśmierza ból różnego pochodzenia reumatycznego i artretycznego,
  • może posłużyć jako dodatek do bazy przeznaczonej w masażu - podobnie jak w przypadku kąpieli działa rozgrzewająco i pobudzi cały organizm,
  • świetny dodatek do domowej produkcji kremów i balsamów np. w połączeniu z masłem shea BIO lub olejem kokosowym BIO.


POSTAĆ KOSMETYKU

Postać stała w kolorze zielonym. W dotknięciu ze skórą zaczyna się topić.


PRZECHOWYWANIE OLEJ LAUROWY

Przechowywać w chłodnym miejscu lub w temperaturze pokojowej w miejscu mało nasłonecznionym.

POCHODZENIE

Turcja

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Pojemność
50 ml
Data ważności
do 1,5 roku
3 Opinie

Pani Edyta - proces otrzymywania oleju laurowego.
Olej laurowy do celów kosmetycznych, przechodzi proces filtracji, ekstrakcji gorącą wodą i dekantacji. Dzięki takim zabiegom olej jest wolny od szkodliwej substancji.
By Etja on 2020-01-22

pytanie
znalazłam opinie w których sugeruje się że olej laurowy do użytku leczniczego i kosmetycznego nie powinien być tloczony na zimno, ponieważ po kontakcie z wodą wytwarza się cyjanowodór. Kupiłam ten oleje Etja, bez tej wiedzy i teraz mam problem-używać czy wyrzucić
Bardzo proszę o wyjaśnienie
By Edyta on 2020-01-10

Wyśmienity olej !!!!!
Znakomicie nawilża, skóra jest aksamitna. Rozgrzewa i pobudza krążenie. Ja stosuję z masłem shea , olejkiem paczuli i ekstraktem z kasztanowca. Dodaję do wcierek do skóry głowy. Stosuję na zmęczone stopy i nogi razem z olejem żywokostowym. Olej wszechstronny. :)
By Beata on 2019-03-31

Brak metod dostawy dla tego produktu.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 Polecane produkty z tej samej kategorii

Akceptuję regulamin oraz politykę prywatności sklepu.