Olej z Pestek Śliwki BIO
Olej z Pestek Śliwki BIO

Olej z Pestek Śliwki BIO

2 Opinie
25,00 zł
Brutto

OLEJ Z PESTEK ŚLIWKI BIO /Prunus Domestica Seed Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek śliwki. Zawiera wysoką zawartość kwasu oleinowego ok. 65% (omega 9), linolowego (omega 6), antyoksydanty oraz witaminy B i E . Wykazuje działanie nawilżające, ochronne i wygładzające skórę. Chroni przed przesuszeniem i rozdwajaniem się końcówek włosów. Przeznaczony do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. 

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Olej z Pestek Śliwki BIO

Olej z Pestek Śliwki BIO

OLEJ Z PESTEK ŚLIWKI BIO /Prunus Domestica Seed Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek śliwki. Zawiera wysoką zawartość kwasu oleinowego ok. 65% (omega 9), linolowego (omega 6), antyoksydanty oraz witaminy B i E . Wykazuje działanie nawilżające, ochronne i wygładzające skórę. Chroni przed przesuszeniem i rozdwajaniem się końcówek włosów. Przeznaczony do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. 

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

OLEJ Z PESTEK ŚLIWKI BIO /Prunus Domestica Seed Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek śliwki. Zawiera wysoką zawartość kwasu oleinowego ok. 65% (omega 9), linolowego (omega 6), antyoksydanty oraz witaminy B i E . Wykazuje działanie nawilżające i ochronne, neutralizuje działanie wolnych rodników, zmiękcza i wygładza skórę. Jest lekki i szybko się wchłania. Nie zatyka porów skórnych, dzięki czemu cera dłużej wygląda świeżo, a niedoskonałości zostają zminimalizowane. Pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka. Widocznie napina skórę i poprawia jej strukturę, dzięki czemu dłużej zachowuje młodość. Chroni przed przesuszeniem i rozdwajaniem się końcówek włosów. Przeznaczony do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. 

Olej z Pestek Śliwki BIO firmy ETJA jest w 100% zimnotłoczony, nierafinowany w wersji organicznej. 

SPOSÓB UŻYCIA 

  • w czystej postaci bezpośrednio na skórę
  • masaż wybranych partii ciała 
  • polecany do demakijażu
  • jako zamiennik kremu i balsamu 
  • jako odżywka do włosów - niewielką ilość wcierać w wilgotne końcówki włosów 
  • jako odżywka do paznokci 
  • stosować jako preparat wzmacniający działanie innych kosmetyków pielęgnacyjnych
  • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą,  nawilży i zmiękczy skórę

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu. 

POCHODZENIE

Francja 

Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości

Pojemność
50 ml
Data ważności
do 1,5 roku
2 Opinie

Zachwycający
3 lata już sprawdzam produkty firmy Etja i ten olej jest moim zachwycającym faworytem. Jego konsystencja jest cudowna, ani za lekka ani zbyt ciężka, po prostu ukojenie dla skóry, a zapach bardzo mnie zaskoczył - migdały i marcepan, pyszności... jeszcze gdyby tak szybko nie znikał... Polecam zarówno olejek, jak i sklep Etja - obsługa klienta i szybkość wysyłki rewelacyjna
on

Cudowny
Wspaniała konsystencja, dobrze się wchłania i nawilża Nawet skore tłusta Nie pozostawiając Ciężkiego filtra. Jedynie zapach dość specyficzny, ale szybko znika.
on

Brak metod dostawy dla tego produktu.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 Polecane produkty z tej samej kategorii

Akceptuję regulamin oraz politykę prywatności sklepu.