Olej z Czarnej Porzeczki
Olej z Czarnej Porzeczki
Olej z Czarnej Porzeczki
Olej z Czarnej Porzeczki
Olej z Czarnej Porzeczki
Olej z Czarnej Porzeczki

Olej z Czarnej Porzeczki

16,26 zł

OLEJ Z CZARNEJ PORZECZKI /Ribes Nigrum Seed Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum. Zawiera sporo kwasu GLA-14% oraz rzadki kwas stearydynowy (SDA). Delikatnie nawilża, ujędrnia i koi podrażnioną skórę. Stosowany często jako regenerujący olejek do twarzy. Przeznaczony dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej i zniszczonej, mało elastycznej. 

Pojemność: 50 ml z praktyczną pompką dozującą 

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Olej z Czarnej Porzeczki

Olej z Czarnej Porzeczki

OLEJ Z CZARNEJ PORZECZKI /Ribes Nigrum Seed Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum. Zawiera sporo kwasu GLA-14% oraz rzadki kwas stearydynowy (SDA). Delikatnie nawilża, ujędrnia i koi podrażnioną skórę. Stosowany często jako regenerujący olejek do twarzy. Przeznaczony dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej i zniszczonej, mało elastycznej. 

Pojemność: 50 ml z praktyczną pompką dozującą 

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

 

PORZECZKA (Ribes)

Krzew pochodzi z rodziny agrestowatych. Występuję 150 gatunków na obszarach o klimacie umiarkowanym na całej półkuli północnej. W Polsce wymienia się 6 gatunków, a jednym z nich jest czarna porzeczka. Krzewy potrafią osiągać wysokość do 3 metrów, rodząc owoce zwane jagodami koloru czarnego. Z nasion w efekcie tłoczenia otrzymuję się ciemnożółty olej, który w ostatnim czasie wykorzystywany jest w przemyśle kosmetycznym. 

OLEJ Z CZARNEJ PORZECZKI/Ribes Nigrum Seed Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum. Zawiera znaczącą ilość kwasu GLA-14% oraz rzadki kwas stearydynowy (SDA). Delikatnie nawilża, ujędrnia i koi podrażnioną skórę. Stosowany często jako regenerujący olejek do twarzy. Jego lekka formuła sprawia, ze dobrze się wchłania, co jest istotne w pielęgnacji skóry. Nadaję się do produktów dla dzieci i osób ze schorzeniami skóry takimi jak łuszczyca czy egzema. Przeznaczony dla skóry dojrzałej, wrażliwej, mało elastycznej, suchej i zniszczonej. 

Olej z czarnej porzeczki firmy ETJA jest w 100% naturalny, nierafinowany i tłoczony na zimno. Produkt przebadany dermatologicznie. 

 SPOSÓB UŻYCIA

  • stosować w niewielkiej ilości  bezpośrednio na skórę.
  • jako lekki olej do masażu
  • dodatek do kremów nawilżających i przeciwstarzeniowych - silnie nawilża suchą skórę. Sugerowane stężenie 5-15%
  • zamiast oliwki do delikatnej skóry/skóry dziecka, która dzięki lekkiej formule nie pozostawia tłustego efektu. 
  • kąpiel z delikatnie nawilżająco-uelastyczniająca. Do wanny wypełnionej 1/3 wody wlac ok 8-10 ml oleju.

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zamykać pompkę dozującą nasadką ochronną oraz starać się przechowywać olej w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Polska 

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Pojemność
50 ml
Data ważności
do 1,5 roku
No reviews

Brak metod dostawy dla tego produktu.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 Polecane produkty z tej samej kategorii