Olej z Pestek Granatu BIO
Olej z Pestek Granatu BIO
Olej z Pestek Granatu BIO

Olej z Pestek Granatu BIO

2 Ocen
28,46 zł

OLEJ Z PESTEK GRANATU BIO /Punica Granatum Seed Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z ekologicznych nasion drzew Granatowca właściwego. Zawiera głównie kwas punikowy w ilości ponad 72%, garbniki, flawonoidy, fitosterole, gammatakoferol, witaminy z grupy B, C, PP, kwas cytrynowy i jabłkowy. Hamuje aktywność enzymów pro-zapalnych, dlatego stosowany jest w profilaktyce przeciwtrądzikowej. Posiada silne właściwości odżywcze i poprawia elastyczność skóry.
Pojemność: 50 ml z praktyczną pompką dozującą 

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Olej z Pestek Granatu BIO

Olej z Pestek Granatu BIO

OLEJ Z PESTEK GRANATU BIO /Punica Granatum Seed Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z ekologicznych nasion drzew Granatowca właściwego. Zawiera głównie kwas punikowy w ilości ponad 72%, garbniki, flawonoidy, fitosterole, gammatakoferol, witaminy z grupy B, C, PP, kwas cytrynowy i jabłkowy. Hamuje aktywność enzymów pro-zapalnych, dlatego stosowany jest w profilaktyce przeciwtrądzikowej. Posiada silne właściwości odżywcze i poprawia elastyczność skóry.
Pojemność: 50 ml z praktyczną pompką dozującą 

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

 

GRANATOWIEC WŁAŚCIWY  (Punica granatum)

Roślina występuję w odmianie ciernistego krzewu lub drzewa. Należy do rodziny krwawnicowatych. Uprawiana w klimacie gorącym i suchym. Występuje na Bliskim Wschodzie, w Indiach, na wybrzeżu Morza śródziemnego i w krajach Kaukazach. Jedna z najstarszych roślin hodowlanych Bliskiego Wschodu. Roślina osiąga wysokość do 5 metrów. Owoce inaczej jagody rośliny przypominają kształtem duże jabłka lub śliwki. Pokryte grubawą skórą o barwie purpurowej lub czerwonej posiadają wewnątrz tępograniaste nasiona. Z nasion uzyskuję się wysoko jakościowy olej o gęstej konsystencji.

NATURLANY OLEJ Z PESTEK GRANATU BIO/Punica Granatum Seed Oil/

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z ekologicznych nasion drzew Granatowca właściwego. Głównym kwasem tłuszczowym w tym oleju jest kwas punikowy w ilości ponad 72% odpowiadający za właściwości przeciwzapalne. Zawiera także, bioaktywne składniki jak garbniki, flawonoidy, fitosterole, gammatakoferol, witaminy z grupy B, C, PP, kwas cytrynowy i jabłkowy. Posiada silne właściwości odżywcze i poprawia elastyczność skóry. Ze względu na dużą zawartość nienasyconych skoniugowanych kwasów tłuszczowych łagodzi bóle mięśniowe i zmniejsza powstałe opuchlizny. Polecany dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej oraz starzejącej się (szczególnie w okresie przekwitania) Działa wspomagająco w trądziku zwyczajnym i różowatym.

Olej z Pestek Granatu BIO firmy ETJA jest w 100% naturalny, nierafinowany i tłoczony na zimno z surowców ekologicznych. Posiada certyfikat ekologiczny, rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

SPOSOBY UŻYCIA

  • ze względu na swoją gęstość i dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych stosować bardziej jako substancję czynną w rozcieńczeniu 5-20% z innym olejem do pielęgnacji skóry
  • idealny dodatek do kremów pod oczy i innych olejów kosmetycznych - zmniejsza opuchliznę.
  • masaż - jako dodatek do oliwki/innego oleju bazowego. Polecany zwłaszcza dla osób aktywnie spędzających czas, gdzie dochodzi do wielu bólów mięśniowych.
  • jako dodatek balsamów do ciała w stężeniu 5%, zapobiega powstawaniu nowych naczyń krwionośnych
  • Kąpiel - Zmieszaj ok. 2-5 ml oleju z pestek granatu z innym olejem do skóry np. olejem awokado BIO, ze słodkich migdałów, jojoba gold BIO i dodaj do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody. Czas kąpieli 15-20 minut. Silnie ujędrni skórę i zmniejsza opuchlizny po kontuzjach. 

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zamykać pompkę dozującą nasadką ochronną oraz starać się przechowywać olej w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Europy, Turcja

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Pojemność
50 ml
Data ważności
do 1,5 roku
2 Opinie

Dla dojrzałej cery
Zdecydowanie na noc, olejek jest tłusty, nie wchłania się szybko ale jest bogaty. Rano skóra jest nawilżona i natłuszczona jednocześnie. Łagodzi trądzik różowaty, łagodzi przesuszone miejsca, ładnie je odżywia. Dość ciężki „orzechowy zapach” który można polubić.
dnia

Pełnowartościowy
Używam jako dodatku do kremów i innych olejów bazowych z przeznaczeniem do twarzy. Silnie nawilża i wygładza moją skórę.
dnia

Brak metod dostawy dla tego produktu.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

4 Polecane produkty z tej samej kategorii

Akceptuję regulamin oraz politykę prywatności sklepu.