Olej z Pestek Malin Zobacz większe

Olej z Nasion Malin

Nowy

OLEJ Z PESTEK MALIN /Rubus Ldaeus (Raspberry) Seed Oil/

Więcej szczegółów

25,00 zł

Więcej informacji

MALINA (Rubus)

Inaczej jeżyna. Roślina pochodzi z rodziny różowatych. Nazywana maliną ze względu na czerwoną barwę owoców i ich łatwego odpadania od dna kwiatowego. Krzewy zazwyczaj są łukowato wygięte lub wykładają się nisko na ziemi.Pod ziemią tworzą podziemne klącza i rozłogi, dzięki którym się rozprzestrzeniają. Owoce występują w odmianie kwaśnej lub słodkiej i są jadalne.

OLEJ Z NASION I PESTEK MALIN /Rubus Ldaeus (Raspberry) Seed Oil/

Olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Olej działa przeciwalergicznie, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dzięki temu przyspiesza gojenie się ran, oparzeń i odmrożeń. Wspomaga wytworzenie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność  skóry oraz redukcję zmarszczek.Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA. Olej z pestek malin szybko się wchłania, jest lekki nie pozostawia tłustego filmu. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej.

SPOSÓB UŻYCIA OLEJU Z NASION MALIN

  • stosować bezpośrednio na skórę. Kilka kropli (3-5) rozetrzeć w dłoniach i kulistymi ruchami wcierać w uprzednio oczyszczoną skórę twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia.
  • natłuszczać  dłonie podatne na odmrożenia zwłaszcza w okresie zimowym
  • zawartość kwasów omega-3 i omega-6 podnoszą odporność na zakarzenia oraz pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łocznej. Stosowany na rany i oparzenia przyspiesza ich gojenie. 
  • dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych stosować jako dodatek do produktów kosmetycznych, zwłaszcza kremów w stężeniu 10-20%
  • dodatek pielęgnacyjny do mieszanek olejowych przeznaczonych do masażu. Wygładza skórę nadając jej jędrność
  • kąpiel ujędrniająco-regenerująca.
  • przeznaczonych w pielęgnacji skóry okolicy oczu, szyi oraz dekoltu
  • odświeża skórę po oplaniu

 

Olej z pestek malin oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

PRZECHOWYWANIE OLEJU MALIOWEGO

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Europy 

Opinie

Oceń 
2017-07-18

super

Swietny olej, duza pojemnosc-to juz moje drugie opakowanie zamiast kremu na twarz-nie zapycha a mam cere mieszaną

Oceń 
2017-02-06

Do Pani Pauliny

Olej jest w wersji nierafinowanej.

Oceń 
2017-01-29

Ewa

Stosowalam przez cala ciaze do pielegnacji cery - zadnych problemow, skora bardzo ladnie nawilzona. Jeden z moich ulubionych :)

Oceń 
2016-09-07

Wspaniałe właściwości

Czy ten olej jest rafinowany?

Oceń 
2016-09-05

Wysmienity!!!

Goraco polecam. Stosowalam cala ciaze i moja cera byla bez zarzutu. nie przesuszala sie, nie dostalam zadnych przebarwien. Jestem bardzo zadowolona.

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2016-07-06

rewelacja

Kupiłam go bo gdzieś przeczytałam że ma wysoki filtr. Okazało się że nie tak wysoki jak bym chciała ale do twarzy okazał się rewelacyjny. Koleżanki pytają czym kremuję twarz bo wyglądam pięknie. Super,polecam

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2016-06-28

Warto

Naprawdę działa, stosuję go od niedawna
na swój niemłody dekolt, zmiana na lepsze
w ciągu tygodnia. Olejek ma neutralny zapach i bardzo szybko się wchłania. Polecam!

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2015-12-15

Najlepszy!

Uwielbiam ten olejek. Używałam już wielu (araganowy, z konopi, jojoba, avocado) jak na razie ten wygrywa. Bardzo szybko się wchłania, a skóra po nim jest lekka, bardzo jędrna i świeża. Doskonale nawilża i nie ma zapachu.

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2015-06-24

Szlachetny

Moja nowość w kosmetyczce. Super nawilża i rzeczywiście nie pozostawia tłustego filmu. Na chwilę obecną tylko stosuję do twarzy, ale za jakiś czas spróbuję w pielęgnacji nóg.

Oceń 
2015-04-22

Szybko się wchłania !

Skusiła mnie sama nazwa, że jest z pestek malin. Jednak to był dobry wybór do mojej suchej skóry. Używam tylko do twarzy .Szybko się wchłania i bardzo dobrze nawilża moją skórę. Stan mojej skóry znacząco się poprawił po 3 tygodniach.

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię !

Napisz opinię

Olej z Nasion Malin

Olej z Nasion Malin

OLEJ Z PESTEK MALIN /Rubus Ldaeus (Raspberry) Seed Oil/

Napisz opinię

Share