Olej INCA INCHI Zobacz większe

Olej INCA INCHI

Nowy

/Plukenetia Volubilis (Sacha Inchi) Seed Oil/

Więcej szczegółów

27,00 zł

Opis

Pojemność 50 ml
Data ważności do 1.5 roku

Więcej informacji

OLEJ INCA INCHI /Plukenetia Volubilis (Sacha Inchi) Seed Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z orzechów rośliny Sacha Inchi rosnącej w Peru. Bogactwo kwasów tłuszczowych, takich jak kwas omega-3,6,9, a także witaminy A i E, uelastycznia skórę redukując zmarszczki oraz kurze łapki wokół oczu. Posiada właściwości ochronne spowalniające procesy starzenia się skóry a przyspieszające gojenie ran oraz znikanie rozstępów i cellulitu. Może być stosowany jako lek na wypadające włosy, krem pod oczy, reduktor blizn i przebarwień lub filtr UV. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, alergicznej i atopowej oraz skóry dzieci.

UWAGA! W przypadku chorób, takich jak: egzema, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry czy też trądzik, olej powinien być stosowany przy zachowaniu szczególnej ostrożności, bowiem naturalne pochodzenie składników może okazać się niesprzyjające skórze.

SPOSÓB UŻYCIA:

• stosować bezpośrednio na skórę - delikatny olej do nawilżania skóry zwłaszcza w okresach letnich,

• pielęgnacja okolic oczu,

• pielęgnacja skóry podrażnionej słońcem,

• dodatek do kremów i balsamów,

• masaż,

• pielęgnacja włosów zniszczonych stylizacją i farbowaniem,

• delikatna kąpiel nawilżająca z przeznaczeniem dla alergików - do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody dodać
   10 ml oleju (ok. 20 naciśnięć pompką dozującą). Kąpać się 15-20 minut.

POCHODZENIE

Ameryka Południowa.

Olej INCA INCHI oferowany przez firmę ETJA jest zimnotłoczony, nierafinowany i w 100% naturalny.

Opinie

Oceń 
2017-02-12

Super, rewelacja

Olej rewelacyjny, wyraźnie nawilża,wygładza, zmniejsza zmarszczki, redukuje przebarwienia - ja miałam hormonalne brązowe plamy na twarzy po ciąży. Skarb naprawdę polecam

Oceń 
2017-01-14

Mam go.

Inca inchi jest cudowny ,lekki, szybkowchlaniajacy. Kupilam bez wiedzy o nim.Nawet nie wiedzialam ze kupilam skarb Inkow.Bardzo mi sie spodobał dlatego ze nie jest ciężki, fajnie sie rozprowadza na buzi i wlosach.Bogactwo i dobrodziejstwo tego oleju przyjmuję z otwartymi rękami. TO JEST NAPRAWDE SKARB.
Właśnie zamówiłam w sklepie u siebie w miescie następna buteleczke. Chyba pare miesiecy ze ma bedzie a potem zmiana i powrót do inca..kupcie go

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię !

Napisz opinię

Olej INCA INCHI

Olej INCA INCHI

/Plukenetia Volubilis (Sacha Inchi) Seed Oil/

Napisz opinię

Share