Olej z Czarnego Kminu Zobacz większe

Olej z Czarnego Kminu

Nowy

OLEJ Z CZARNEGO KMINU /Niegella Sativa (Black Cumin) Seed Oil/

Więcej szczegółów

22,50 zł

Więcej informacji

CZARNUSZKA SIEWNA (Nigella sativa)

Gatunek Roślina należy do rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Azji Południowej i Azji Zachodniej. W Polsce jest rośliną uprawną, można ją spotkać w stanie dzikim. Mocno rozgałęziona łodyga osiąga do 50 cm wysokości.  Mieszek czyli owoc jednokomorowy, wielonasienny zwieńczony zeschniętymi słupkami  zawiera trójgraniaste czarne nasiona o gorzkim smaku. Z nasion uzyskuję się w procesie wyciskania olej rośliny bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Roślina jednoroczna.

OLEJ Z CZARNEGO KMINU /Niegella Sativa (Black Cumin) Seed Oil/

Zimnotłoczony, nierafinowany, w wersji kosmetycznej olej otrzymywany z nasion czarnuszki siewnej.  Zawiera około 85% nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 6 i omega 9 oraz witaminy A, B1, B2, C E i PP. Najaktywniejszym składnikiem oleju z czarnego kminu jest tymochinon o właściwościach antyoksydacyjnych, przeciwzapalnych i przeciwreumatycznych. Przyspiesza gojenie się ran, wygładza skórę, łagodzi wszelkiego rodzaju alergie. Doskonały do każdego rodzaju skóry.

SPOSÓB UŻYCIA

  • może być stosowany bezpośrednio na skórę
  • kąpiel na przeziębienie- dzięki zawartości tymochiniony leczy objawy przeziębienia. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej ok. 10 ml oleju. Dobrze dodatkowo wlać kilka kropel naturalnego olejku eukaliptusowego dla wzmocnienia kąpieli.
  • leczniczy masaż rozgrzewający
  • baza do peelingu przeciwbakteryjnego
  • stosować jako dodatek do kremów przeznaczonych do skóry alergicznej z egzemą
  • włosy - dodawać do odżywek przeznaczonych do zniszczonych włosów.

 

Olej z Czarnego Kminu oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce

POCHODZENIE

Państwa Europy

Opinie

Oceń 
2016-02-20

olej z czarnuszki

nie tylko wmasowuje w skore twarzy ale i pije , na razie 1 lyzeczke dzienie od miesiaca- REWELACJA - od 20 lat walczylam z tradzikiem , potem z bliznami - a na koniec ze skrajnie przesuszina skora po wszystkich terapiach :) teraz pije , tym samym olejem myje twarz - i jest super

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię !

Napisz opinię

Olej z Czarnego Kminu

Olej z Czarnego Kminu

OLEJ Z CZARNEGO KMINU /Niegella Sativa (Black Cumin) Seed Oil/

Napisz opinię

Share